Hallitusneuvottelut ovat saaneet yllättävän käänteen. Kun demarit näkevät ruotsalaiset, kristilliset sekä vihreät kokoomuksen "apupuolueiksi"- he tarvitsevat selustatuekseen vasemmistoliiton. Muuten he jäisivät yksin porvarillisen hegemonian määrätessä ehdot. Perussuomalaiset osoittivat jämäkkyyttä eikä suinkaan arkailua, kun korostivat arvojaan, joita ei haluttu ymmärtää. Soini esiintyi kuin Luther Wormsin valtiopäivillä - katolisuudestaan huolimatta. Hän oli maulannut teesinsä, joista ei tinkinyt. Populismissa on joskus viisauden siemenet.

 

EU-kriisin todelliset syyt huomaavat nyt onneksi myös järjestelmän innokkaimmat pönkittäjät. On syytä muistaa, että Suomen johdattivat rahaliittoon demarit sekä kokoomus. EU nähtiin yli-ihannoivan naiivisti "sivistyksen linnakkeena", johon Suomen tuli päästä lunastaakseen uskottavuutensa kulttuurivaltiona. Aikoinaan kun todettiin alemmuudentuntoisesti, että meidän sivistyksemme on kovin nuorta. Olimme metsäläiskansaa. Tacitus, roomalainen historioitsija, kuvasi suomalaisia aikoinaan melko barbaarisiksi.

 

Pieni on kaunista nyky-EU:ssa suurten sanelemin ehdoin. On ratkaisevaa, miten vastuulliset sekä valveutuneet päättäjät valitaan EU:n huippuvirkoihin. Suuruuden ihannointi on peräisin Neuvostoliiton ajoilta. Miten mahtivaltion kävi? On mahdoton yhtälö yrittää kouluttaa direktiivejä käyttäen itsekkäitä sekä holtittomia poliittisia johtajia todelliseen vastuuntuntoon maansa ja koko maailman gloobaalien ongelmien ratkaisussa. Politiikkaan eivät hakeudu huippuälykkäät einsteinit. Kuutosen matemaatikkoja lienee sitäkin enemmän...

 

Kun talouskomissaari on suomalainen, sekö asettaa meidät epäkiitollisen ryhtiliikkeen mestareiksi Euroopan rahakirstun osalta(?) Maamme tosin oppi jotakin edellisen laman kurimuksessa. Hätätilahallituksen tulee toimia viisaasti kuin hyvin valmennettu jääkiekkojoukkue. On pelattava yhteen, nähtävä kokonaisuuden etu...EU:n ja myös Suomen liitutaululla kun on todella vaikea yhtälö.