13.6.2010

 

Keskustan puoluekokous Lahdessa oli dramaattinen: nuorehko nainen valittiin puolueen johtoon. Mauri Pekkarinen: kokenut poliitikko sai tyytyä kakkossijaan.

Tohtorismiesja ns. kekkoslaista näkemystä omaava Paavo Väyrynen putosi jo vaalin ensimmäisellä kierroksella. Pettymys kuvastui myös ronskiotteisen Jarmo Korhosen kasvoilta,kun puoluesihteeriksi tuli Laaninen. Onko nyt "pöytä putsattu"? Puolueen maine on pohjalukemissa. Matti Vanhanen ymmärsi väistyä jouduttuaan syntipukiksi.

Hänen pienehköihin rikkeisiinsäkin takerruttiin joskus ilkeilynhalusta. Mitkä ovat Mari Kiviniemen ansiot? Ylioppilastodistuksen keskiarvo on kiitettävä. Vielä nytkin

tyttömäiseltä näyttävä Kiviniemi ei ole kielitaidoltaan tankero. Harrastukset kertovat kulttuurisuuntauksesta ja älyllisyydestä, kasvot rehellisyydestä. Älyköt harvoin rupeavat

poliitikoiksi. Nyt näemme, mitä harkitsevuus sekä fiksuus saavat aikaan maamme rämettyneessä poliittisessa kulttuurissa. Olisi jo arvojen ja aitojen ihanteiden aika.

Politiikka nähdään likaisena pelinä. Sanotaan kyllä, että se on yhteisten asioiden hoitoa. Kauneus ja nuoruus voittavat kokemuksen nykyään ministerivalinnoissa.

Imagoltaan emäntämäinen tyyli ei ole enää valttia edes keskustapuolueessa. Navetan hajun tilalla on nyt vieno eau de colognen tuoksu, sirot korkokengät,

tyylikäs bleiseri, jonka väri voi vaihdella valkoisesta hentoon vihreään, jopa pinkkiin. Rämäpäisen Urpilaisen rinnalla Mari Kiviniemi on lady.