Pilapiirtäjä Leikkonen kuvasi piirroksessaan pääministeri Kiviniemen haastajaksi, ei suinkaan rauhankyyhkyksi. Olkapäällä istuva kyyhky oli vain sopivaa rekvisiittaa, kun hän lähestyi presidentti Halosta, joka oli kuvattu pienikokoiseksi kissaksi.  On väitetty, että välit näillä kahdella naisella ovat nihkeät. Onhan Kiviniemi räväkkä pohjalainen, joka sanoo tarvittaessa suorat sanat. Ns. lautaskiista EU-kokouksissa kärjistynee entisestään.

 

Turun yliopiston valtio-opin professori näkee politiikan epäreiluna pelinä. "Politiikassa eivät päde tavanomaisen inhimillisen viestinnän tai edes tieteellisen keskustelun säännöt." Prifessori näkee politiikan konfliktinhakuisena toimintana, jolle on ominaista vastakkainasettelu. Harrastetaan tarkoituksellista sabotaasia ja likaisia temppuja:dirty tricks... Matti Vanhanen: poliitiikan viimeisin syntipukki on todennut: "Politiikassa ei hallituksen ja opposition välillä ole mitään sellaista, mitä voisi kutsua herrasmiesmäisyydeksi." Susi syö sen, joka tekeytyy lampaaksi. On opittava sietämään keljuilua, kenkkuilua, pottuilua sekä vinoilua. Ne kuuluvat pelin henkeen. Perustuslain 31. pykälä tosin edellyttää kansanedustajalta vakaata ja arvokasta tyyliä.

 

Vaalien alla myöskään puoluetoveruus ei takaa lojaalisuutta. Vaarallisinta kilpailijaa mollataan takanapäin armotta. Kateus kun on tuunetusti erityisesti suomalainen kuolemansynti. Säälin kun saa ilmaiseksi, kateus pitää ansaita.